Blogg

Slik kan du senke strømregningen

Ved å bruke Wattever kan du enkelt få kontroll på strømforbruket ditt i de kaldeste månedene. Bruker du samme mengde strøm som i fjor kan du ta Vinterkontroll med fast pris, så unngår du å gå på en smell. Vinterkontroll tilbys i vintermånedene (oktober til mars).

Wattever hjelper deg og med å ha full kontroll over forbruk og regninger. Vi hjelper deg å styre forbruket ditt i grønn retning. Vi varsler når strømprisen øker mye og gir aktuelle tips til hvordan du kan spare strøm akkurat når du trenger det.

Oppvarming. Lading. Lys. Dusj. Det er mange faktorer som spiller inn når strømregningen dukker opp. Du kan gjøre både enkle grep og litt mer omfattende grep for å sørge for at du får full kontroll på forbruket og regningen.

  • Senk temperaturen. Som en tommelfingerregel kan du regne med at du reduserer energibruken til romoppvarming med ca. 5 prosent for hver grad du senker innetemperaturen
  • Styr temperaturen automatisk. Et varmestyringssystem tidsstyrer temperaturen i boligen din og sikrer effektiv energibruk når du er hjemme, og når du ikke er til stede. I beste fall kan energibruken til oppvarming normalt reduseres med 20 prosent.
  • Monter tettelister. Du finner enkelt luftlekkasjer rundt vinduet ved å føre et tent lys langs listene og langs vegg- og taklister inne i rommet. Flammen vil blafre dersom det er trekk.
  • Spar på varmtvannet. Bytt til sparedusj og montér sparedyser på vannkraner.
  • Etterisoler boligen. Utilstrekkelig isolering fører til kalde gulv og vegger, samt høy strømregning.
  • Bytt oppvarmingskilde. Med en varmepumpe får du mer varme ut av hver kilowatt-time. Det kan også lønne seg å installere f.eks. en vedovn eller pelletsovn.

Les mer om Wattever sine fordeler

Kilde: Enova